sport

De Trots van het Noorden is terug: FC Groningen promoveert na finale tegen Roda JC

nieuws

Beeld: Feest in de Euroborg en in de binnenstad na promotie FC Groningen

In Groningen was het vrijdagavond alom feest na de promotie van FC Groningen, terug naar de Eredivisie. Niet alleen in de Euroborg barste het feest los, ook in de binnenstad was de blijdschap enorm bij…

nieuws

Kermis gaat eerder dicht in afwachting van toestroom euforische voetbalfans

De gemeente Groningen heeft de kermisexploitanten op de Meikermis opgedragen om de attracties vrijdagavond om 22.30 uur te sluiten.

sport

Donar moet beslissingswedstrijd spelen

Donar heeft vrijdagavond teleurstellend de uitwedstrijd verloren van BAL. In Weert werd het 85-71.

nieuws

Stadjer wordt bedreigd met mes en moet fiets afstaan, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in de Steentilstraat, laat op de avond van Bevrijdingsdag.

nieuws

Pro-Palestijnse protestborden geplaatst bij standbeelden in Stad

Bij een grote reeks standbeelden in Groningen verschenen vrijdag protestborden. Op de borden stonden leuzen vanuit Pro-Palestijnse hoek rond het conflict in Gaza.

nieuws

RUG werkt samen met drie Israëlische universiteiten, niet met Palestijnse kennisinstellingen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, in navolging van enkele andere universiteiten in Nederland, enige openheid van zaken gegeven als het gaat om haar samenwerking met kennisinstellingen in Israël en Palestina. Volgens de universiteit wordt er, op…

sport

LIVE | FC Groningen kan de Eredivisie ruiken: 2-0 voorsprong in promotiekraker

Goedenavond! Het is zonnig, zo’n zeventien graden en een licht lente briesje zorgt voor een nog aangename temperatuur op deze vrijdagavond. Toch zijn het niet de lentekriebels die zich door Groningen verspreiden: het zijn kriebels…

nieuws

Groen-wit kleurt binnenstad en Europaweg in aanloop naar promotiekraker (foto’s en video’s)

De oproep van FC Groningen om in het groen-wit naar het stadion te komen vrijdagavond lijkt ook in de binnenstad, het Sontplein en de Europaweg naar de Euroborg flink opgevolgd.

nieuws

Ook in Groningen hebben steeds meer jongeren schulden: ‘Ze hebben geen inzicht meer’

Uit een landelijk onderzoek van incassobureau Flanderijn blijkt dat steeds meer jongeren schulden hebben. Ook de Groningse afdeling van vrijwilligersorganisatie Humanitas ziet het probleem toenemen.

nieuws

Harde klap in Hoogkerk tussen auto en fietser

Op de kruising tussen het Hoendiep en het Aduarddiepsterweg in Hoogkerk (Vierverlaten) heeft vrijdagmiddag een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser.

nieuws

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

Er ligt steeds minder verse groente in de schappen van de Voedselbank. Een slechte zaak, vindt Stichting Toentje. Met het initiatief Boeren voor de Voedselbank zorgt de Groninger sociale onderneming nu voor meer constante stroom…

nieuws

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze ‘uit de hand gelopen hobby’ is zijn huis een waar origami-museum geworden.

nieuws

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg. Eigenaar Robert Koning verruilt de snackkraam voor het pand van de voormalige Cafetaria Doornbos aan de Paterswoldseweg.

nieuws

Mishandeling en steekpartij bij Hoofdstation, minderjarige raakt gewond

Op het Hoofdstation in Groningen is donderdagavond, kort voor middernacht, een minderjarige jongen uit Roden mishandeld. Volgens de politie is daarbij ook gestoken.

nieuws

GSb doet na een tien jaar weer mee aan universiteitsverkiezingen: ‘Het moet gewoon democratischer’

De Groninger Studentenbond (GSb) doet komende maandag, voor het eerst in tien jaar, weer mee aan de universiteitsverkiezingen. Volgens de vakbond is de universiteit nu niet democratisch genoeg.

F
U
R